Parklangley Club

ABOUT

Project:

New Gym Extension to Existing Club

Client:

Parklangley Club

Services:

Employer’s Agent and CDM Co-ordinator

Value:

£380,000

PROJECT SUMMARY

This project comprised of extending the existing gym at Parklangley Club, Beckenham. The works included putting an extension in place that connects onto the existing tennis court creating an L shaped gym. The new extension consists of a single storey building with glazing and roof lights.

The space has been designed to take equipment such as treadmills and includes structural beams to take the weight of punch bags and rings. The works also included extending the existing gym at first floor level out onto the current viewing landing for the tennis court area. This involved installing safety glass to allow the viewing of the tennis to continue during competitions but to allow the space to be used by the gym at other times.